Апеляційний суд відмовився змінювати підсудність справи Савченко та Рубана

Суд не задовольнив клопотання підозрюваних
Фото: Апеляційний суд міста Києва / Facebook

Захист позафракційного нардепа Надії Савченко та очільника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана просив Апеляційний суд Києва перенести розгляд справи з Шевченківського райсуду столиці в Печерський.

Апеляційний суд Києва 25 липня відмовився змінити підсудність справи, у якій фігурують позафракційний народний депутат Надія Савченко та очільник "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан. Про це повідомляє "Українська правда".

Захист нардепа і керівника "Офіцерського корпусу" подавав клопотання про перенесення розгляду з Шевченківського райсуду Києва у Печерський райсуд столиці.

"Ми вважаємо, що Печерський – за місцем, де фактично утримується Надія Савченко, де вона фактично була затримана і де розташований слідчий", – пояснив виданню адвокат нардепа Олександр Тананакін.

Генпрокурор України Юрій Луценко стверджував, що Савченко та Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Для цих цілей вони нібито домовилися про постачання зброї з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком. Обоє фігуранти справи перебувають під вартою.