Бірюков про будівництво заводу боєприпасів: Ось і стали в нагоді "гроші Януковича", яких нібито не було

Юрій Бірюков: НАТО – військово-політичний альянс, а не просто клуб військових союзників
Фото: Юрий Бирюков / Facebook

Радник президента Юрій Бірюков заявив, що завод із виробництва боєприпасів в Україні будуватимуть за гроші, конфісковані в екс-президента Віктора Януковича і його оточення.

Будівництво в Україні сучасного заводу з виготовлення боєприпасів за стандартами НАТО передбачає відкриття, зокрема, виробництва хімічних компонентів й інших складників, заявив у Facebook позаштатний радник президента України Юрій Бірюков.

"Завод із виробництва боєприпасів – це не "патронний" завод, як багато хто його постійно називав. Це виробництво хімії і компонентів, це розроблення і власне виробництво. І калібри... ну, з калібрами все вже зрозуміло. Ось і стали в нагоді "гроші Януковича", яких, на думку якихось там "експертів", не було", – написав він.

Радник президента зазначив, що Київ послідовно виконує план із приєднання України до НАТО.

"Три факти, які легко й невимушено вкладаються в один смисловий ланцюжок:

– візит генсека НАТО;

– озвучена фраза про початок дискусій із підготовки Плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО;

– засідання РНБО і виділення фінансів на будівництво заводу із виробництва боєприпасів натовського калібру (зокрема)", – заявив він.

Радник президента підкреслив, що підготовка до розроблення ПДЧ – це не просто інструкції та регламенти.

"Це ще і колосальна робота з адаптації законодавства, це певні маркери з реформ і досягнень. НАТО – військово-політичний альянс, а не просто клуб військових союзників. Це дорожня карта, яка не просто приводить до початку процедури вступу в НАТО. Це ще й конкретні зміни в повсякденному житті. Саме такий план було розроблено для отримання безвізового режиму, і саме в цьому році безвізовий режим було отримано", – нагадав він.

Сьогодні президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони заявив, що в Україні необхідно побудувати сучасний завод із виробництва боєприпасів за стандартами НАТО.

За його словами, на реалізацію проекту пропонують виділити 1,4 млрд грн.

У травні про необхідність будівництва заводу з виробництва боєприпасів говорив міністр оборони Степан Полторак. "Озброєння і техніки в нас на сьогодні досить. На перспективу – нам необхідно будувати свій завод для створення запасів", – заявив він.

У січні в концерні "Укроборонпром" заявляли, що за наявності фінансування готові за 18 місяців увести в дію підприємство із виробництва патронів.