Бєлковський про вибори президента України: Дебати не потрібні

Бєлковський уважає Порошенка стороною, що програла на виборах
Фото: ЕРА

Шоумен Володимир Зеленський виграє президентські вибори в Україні незалежно від його дебатів із главою держави Петром Порошенком, який балотується на другий строк, уважає російський політолог Станіслав Бєлковський.

Дебати кандидатів у президенти України шоумена Володимира Зеленського та чинного глави держави Петра Порошенка не вплинуть на результати виборів. Таку думку 12 квітня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловив російський політолог Станіслав Бєлковський.

Обговорюючи перепалку між кандидатами в ефірі телеканала "1+1", він сказав, що "немає предмета дебатів, усе вже вирішено".

"Принципова різниця в тому, що "дебати відбудуться тоді, коли хочу я". Володимир Олександрович Зеленський чудово розуміє, що цієї позиції треба дотримуватися, бо він уже виграв вибори, вже 60 на 30 зроблено. Порошенко є стороною, що програла. ...Самі дебати не потрібні", – вважає Бєлковський.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосували 30,24%, за Порошенка – 15,95%. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

11 квітня Порошенко приїхав на ефір програми "Право на владу", де поспілкувався із Зеленським аудіозв'язком на тему ймовірних дебатів. Кандидати говорили одночасно, перебиваючи один одного. На фразу Порошенка: "Ви закінчили?" – Зеленський відреагував так: "Я закінчу через п'ять років, а ви – 22 квітня". Він повторив, що чекає опонента на дебати 19 квітня на НСК "Олімпійський". "Крапка. До побачення", – заявив Зеленський, після цього в ефірі пролунали короткі гудки.

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 510 квітня, у другому турі президентських виборів за Зеленського готові проголосувати 71% респондентів серед тих, хто збирається прийти на дільниці і визначився з вибором, за Порошенка – 29%.