Болтон про обмін між Україною та РФ: Ми сподіваємося, що в майбутньому дедалі більше українських в'язнів будуть возз'єднуватися зі своїми сім'ями

Болтон: Обмін ув’язненими між Україною та РФ є основною подією
Фото: EPA

США і далі підтримуватимуть народ України, заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, коментуючи обмін утримуваними особами між Україною та РФ.

США очікують, що в майбутньому більше українців, утримуваних у РФ, буде звільнено. Про це у Twitter 8 вересня заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, коментуючи обмін утримуваними особами між Україною та РФ.

"Цей обмін ув'язненими є основною подією. Ми сподіваємося, що в майбутньому дедалі більше українських в'язнів будуть возз'єднуватися зі своїми сім'ями. США і далі підтримуватимуть народ України", – написав він.

7 вересня між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, – політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією в Керченській протоці 24 моряки.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "перший етап" домовленостей між ним і російським президентом Володимиром Путіним виконано. За словами Зеленського, далі сторони рухатимуться "до звільнення всіх полонених, а також просуватимуться до кінця війни на Донбасі".

Українська омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що на території Росії та анексованого Криму залишається понад 110 незаконно утримуваних українців.