Бродський: Тігіпко біг за мною зі з'їзду таксистів, бл...дь. Вони хотіли битися

Бродський: Я хотів навести лад із ФОПами
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Екснардеп і бізнесмен Михайло Бродський заявив в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, що поки в Україні не буде захищено ринки, інвестори не прийдуть. Він зазначив, що свого часу хотів навести лад у сфері таксі, а бізнесмен Сергій Тігіпко був проти.

Ситуацію з українськими фізичними особами-підприємцями (ФОП) необхідно змінити. Про це колишній народний депутат України, бізнесмен Михайло Бродський заявив в авторській програмі засновника видання "ГОРДОН" "В гостях у Дмитра Гордона".

Бродський зазначив, що на посаді голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва (у 2010–2014 роках) він займався дерегуляцією.

"Я хотів навести лад із ФОПами... Це не може так далі тривати... Можна не платити податків... Таксисти – я пам'ятаю цю боротьбу. Я їх хотів перефарбувати в один колір, поставити шашечки, лічильники – вони мене мало не побили! [Бізнесмен Сергій] Тігіпко (у 2010–2012 роках був віцепрем'єр-міністром, міністром соціальної політики. – "ГОРДОН") біг за мною з їхнього з'їзду, бл...дь. Вони битися хотіли... Я кажу: "Ну, давайте, підходьте..." Не підійшли", – розповів екснардеп.

За його словами, "таких ринків в Україні – купа".

"Ну які інвестори?! Не буде в нас жодних інвесторів, поки не захищено ринки. Мають бути правила гри... І ці поки не планують теж міняти... Ввели касові апарати для ФОПів. Сьогодні читаю указ президента – мораторій на два роки. Ну на фіг ви їх вводили?! Ввели б уже за два роки. Ну смішно! Знаєш, що далі буде? Мине два роки, за два-три місяці до набуття цими правилами чинності вийдуть ці хлопці на вулиці й почнуть кричати погані слова в бік Зеленського – і ще на два роки мораторій. Така країна", – заявив Бродський.

Бродський: Історію про те, що Янукович сидів за те, що збивав шапки, придумав я. Читайте повний текст інтерв'ю

Станом на початок 2019 року на обліку в Україні було 1778 тис. ФОП, повідомляє "РБК-Україна".

18 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, спрямовані на впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій та механізму кешбек.

Також він підписав указ №761/2019 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб – підприємців". Згідно з документом, Кабмін спільно з координаційною радою мають передбачити у проєкті закону про введення дворічного мораторію на проведення перевірок ФОП щодо дотримання ними порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

20 грудня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт №2524, який скасовує обов'язкову реєстрацію книги обліку доходів для ФОП. Законопроєкт дозволяє платнику податку вести книгу обліку в паперовому або електронному вигляді за власним бажанням.