Член команди Зеленського Данилюк заявив, що не бачить себе на посаді міністра закордонних справ України

Данилюк: Наразі всі очікування пов'язані з тим, що країна має змінитися
Фото: Олександр Данилюк / Facebook

Член команди кандидата у президенти, засновника і художнього керівника студії "Квартал 95" Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що його можливе призначення міністром закордонних справ України було б "не найкомфортнішим варіантом роботи" для прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Член команди кандидата у президенти, засновника і художнього керівника студії "Квартал 95" Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк не зацікавлений у призначенні на посаду міністра закордонних справ України. Про це він сказав журналістам 25 квітня на заході Європейської бізнес-асоціації у Києві, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я розумію, що для [прем'єр-міністра України] Володимира Борисовича [Гройсмана] це, напевно, не найкомфортніший варіант роботи... Я з інших причин не бачу для себе цю посаду", – сказав він.

Водночас Данилюк наголосив, що зміни у внутрішній політиці держави вплинуть на зовнішню.

"Усе, що ми сьогодні обговорювали, стосується внутрішньої політики. Наразі всі очікування пов'язані з тим, що країна має змінитися. Кадровий склад – зміниться, ключові рішення щодо реформ антикорупційних, правоохоронної системи, на яку впливає президент, мають відбутися... Я саме в цій сфері спеціалізуюся", – сказав він.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко 3 квітня заявляв, що в разі перемоги на виборах Зеленського Данилюк може очолити українське МЗС.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента, явка виборців становила 61,37%.

ЦВК України 23 квітня опрацювала 100% електронних протоколів із результатами голосування у другому турі виборів президента України. Згідно з цими даними, за Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за чинного президента Петра Порошенка – 24,45%. Офіційно результати виборів оголосять, коли комісія отримає протоколи з усіх 199 округів по Україні, а також дані із закордонного виборчого округу.