Дубілет повідомив про плани скоротити штат райдержадміністрацій

Рішення скоротити штати РДА Дубілет назвав "болючим, але необхідним"
Фото: Дмитрий Дубилет / Facebook

Штат райдержадміністрацій скоротять в Україні майже на 18,5 тис. позицій, зазначив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

Штати районних державних адміністрацій в Україні будуть скорочувати. Про це 31 жовтня повідомив у Facebook міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет.

"Ми скорочуємо штат районних державних адміністрацій (РДА) на 18 449 позицій... Я хотів би в цьому пості звернутися до тих державних службовців, яких торкнеться така оптимізація. Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми маємо суттєво підвищити ефективність роботи державних органів", – написав він.

За словами міністра, за останній місяць було проаналізовано функції райдержадміністрацій.

"Усього у РДА ми нарахували їх 111 за 11 напрямками. Кожен із цих напрямків ми розклали на атоми. До обговорення ми залучили всі профільні міністерства, а також співробітників ОДА [обласних державних адміністрацій] і РДА", – зазначив Дубілет.

Він розповів, що скорочення проводитимуть, зокрема, у зв'язку з дублюванням функцій (де створено територіальні громади), їх старінням і неефективністю.

"Ми хвилюємося за долю тих людей, які потрапляють під скорочення... Ми робимо попередження співробітникам за два місяці, а також виплачуємо їм усі компенсаційні витрати, у тому числі за невикористані щорічні відпустки. Разом зі службою зайнятості ми працюємо над тим, щоб знайти кожному держслужбовцю нову роботу, навіть до моменту звільнення. Кожного буде супроводжувати кар'єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування", – пояснив Дубілет.

Він підкреслив, що рішення про скорочення штату РДА "болюче, але необхідне".