Герман: Ян Табачник телефонував мені і зі сльозами просив вибачення, що покидає Партію регіонів

Герман: На депутатів чинили шалений тиск. Ми фактично під дулами автоматів голосували
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Екс-нардеп від Партії регіонів і колишній прес-секретар екс-президента України Віктора Януковича Ганна Герман заявила, що її однопартієць Ян Табачник вийшов із фракції ПР через загрози його життю.

Під час Революції гідності на народних депутатів від Партії регіонів тиснули, щоб змусити їх відмовитися від підтримки влади. Про це заявила колишній нардеп і радник екс-президента Януковича Ганна Герман під час давання свідчень в Оболонському райсуді Києва, де 26 червня відбувається засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктор Януковича, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Ян Табачник зателефонував мені і зі сльозами сказав: "Аню, вибач мені. Прости мене, що я написав заяву про те, що я покидаю Партію регіонів, переходжу в іншу фракцію. І буду голосувати, як вони скажуть. Прости мене, у мене маленькі діти, мене побили, мені погрожували, у мене заберуть усе, що я маю. Тобі, Анечко, легше, тобі втрачати нічого", – розповіла вона.

За словами Герман, аналогічний тиск чинили на депутатів, які проголосували за законопроект про самоусунення Януковича.

"На депутатів чинили шалений тиск. Ми фактично під дулами автоматів голосували. Я голосувала за кілька законопроектів нової влади не з примусу, а тому, що я поділяла тоді їхні погляди", – підсумувала вона.

В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича у держзраді. Йому інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни), ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків).

22 лютого 2014 року Янукович звернувся до українського народу і заявив, що те, що відбувається в країні, – державний переворот. Того самого дня Верховна Рада визнала, що Янукович самоусунувся від посади і не виконує своїх обов'язків, після чого було оголошено нові президентські вибори. Станом на 22 лютого із Партії регіонів вийшло приблизно 40 осіб.

У березні 2014 року Герман в інтерв'ю "Комсомольской правде" говорила, що Табачник вийшов із Партії регіонів через побиття біля Верховної Ради.

Табачник спростував її слова"Причиною мого виходу з Партії регіонів був не цей інцидент. Це цілий ланцюг подій упродовж останніх трьох місяців, а цей випадок я коментувати взагалі не хочу", – заявив він.