Голова Держбюро розслідувань, порушуючи закон про ДБР, звільнив сімох начальників структурних підрозділів – політтехнолог Постернак

Олег Постернак: Начальник Держбюро розслідувань, порушуючи закон про ДБР, звільнив сімох начальників структурних підрозділів
Фото: 24tv.ua

Закон про Державне бюро розслідувань не дозволяє звільняти працівників без погодження із заступниками голови відомства і без подання зовнішньої конкурсної комісії, заявив політтехнолог Олег Постернак, коментуючи кадрові рішення директора ДБР Романа Труби.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба звільняє співробітників установи в обхід усіх законних процедур, грубо порушуючи статтю 12 закону про ДБР, за якою звільнити працівників він може за погодженням із заступниками та за поданням зовнішньої конкурсної комісії, заявив в ефірі телеканала "112 Україна" політтехнолог Олег Постернак.

"Начальник Держбюро розслідувань, порушуючи закон про ДБР, звільнив сімох начальників структурних підрозділів, оминаючи погодження із першим заступником та заступником, що чітко вказано в законі! І оминаючи комісію з добору кадрів у ДБР", – заявив політолог.

Перша заступниця директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко та заступник директора ДБР Олександр Буряк публічно виступили на захист співробітників відомства, яких, на їхню думку, звільнили незаконно.

Закон про Держбюро розслідувань було ухвалено Верховною Радою 2 листопада 2015 року, і він є частиною так званого пакета безвізових законів. Президент підписав його в січні 2016 року, а 1 березня документ набув чинності.

16 листопада 2017 року конкурсна комісія обрала Трубу директором Державного бюро розслідувань.