Голова Ради громадського контролю при Держбюро розслідувань про Трубу: Я такої кричущої брехні від такого рівня чиновника ще не чув

Максим Болдін: Говорити про те, що ця рада заблокувала питання, – це чистої води брехня
Фото: intrust.in.ua

Проведення конкурсу в новий склад Ради громадського контролю при Держбюро розслідувань України заблокував член ради, який не бере в ньому участі, а не члени попереднього складу ради, як заявив директор відомства Роман Труба. Про це повідомив голова ради Максим Болдін.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба збрехав, коли заявив 17 липня на брифінгу, що новий склад Ради громадського контролю (РГК) цього відомства не може бути сформовано через членів попереднього його складу, заявив голова ради Максим Болдін у коментарі "Українським новинам". Відео брифінгу Труби опубліковано на сторінці відомства у Facebook.

"Це не просто не відповідає дійсності. Я такої кричущої брехні від такого рівня чиновника, більше того – керівника правоохоронного органу ще не чув. Свідченням того, що Рада громадського контролю в особі тих адвокатів, про яких він (Труба) каже, мала намір узяти участь в обранні нового складу ради, є список тих, хто подав заявки на участь у конкурсі за його (Труби) методикою, яка, на наш погляд, неправильна... Так ось, прямо на сайті ДБР висить список допущених до конкурсу кандидатів. Серед цих кандидатів у нову раду є практично всі ті адвокати, на яких Труба послався. Це, по-моєму, найголовніше", – сказав Болдін.

Проведення конкурсу заблокував член ради, який не бере в ньому участі, додав він.

"А те, що сьогодні заблоковано проведення, то воно заблоковане за позовом одного із членів ради, що не подавався на цей конкурс. Він не згоден із тим, щоб конкурс проводився за процедурою інтернет-голосування. Усі інші члени РГК, на яких Труба посилається, подали свої заявки, чим, власне кажучи, хотіли спонукати його до створення дисциплінарної комісії. Тому говорити про те, що ця рада заблокувала питання, – це чистої води брехня", – заявив Болдін.

Після того як Труба одержав негативний висновок від Ради громадського контролю, він ухвалив рішення про припинення роботи цього органу, заявляв раніше Болдін. Він зазначив, що подав також заяву із проханням відкрити кримінальне провадження щодо Труби за підозрою в перевищенні службових повноважень під час припинення діяльності Ради громадського контролю.

"Українські новини" повідомляли 4 липня, що представники громадськості виграли суд щодо проведення нового конкурсу в Раді громадського контролю.