Гриневич повідомила, що у 2019 році зарплати педагогам підвищувати не будуть

Гриневич: Наступний бюджетний рік буде дуже складним, це пікова виплата в рамках міжнародних зобов'язань України
Фото: radiosvoboda.org

Педагоги можуть розраховувати на підвищення окладів у межах зростання мінімальної зарплати в Україні, сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 3 вересня в ефірі "Радіо Свобода" заявила, що не може обіцяти підвищення зарплати для педагогів у 2019 році.

"Я навіть не обіцяю і не анонсую підвищення зарплати наступного року для окремих категорій педагогічних чи науково-педагогічних працівників. Бо наступний бюджетний рік буде дуже складним, це пікова виплата в рамках міжнародних зобов'язань України. Натомість буде те, що завжди є, – підвищення для бюджетників, відповідно до зростання мінімальної зарплати", – сказала вона.

Міністр зазначила, що у відомстві знають про проблему зарплати і навантаження для вихователів дитсадків та планують полегшити їм роботу.

"Те, що в них більший робочий день, – це правда. Вони не можуть узяти, як шкільний учитель, півтори ставки навантаження. Ми думаємо, у який спосіб можна мотивувати дошкільників, зокрема за інтенсивність праці... Садочки зараз переповнені, ця проблема реально існує. Зараз ми будемо готувати зміни до закону про дошкільну освіту", – сказала вона.

Гриневич додала, що мотивувати вихователів планують "через механізми організації праці в дошкільному закладі".

У січні 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зарплату вчителів у 2018 році підвищать у середньому на 1500 грн – до 6500–8500 грн.

Тоді ж Гриневич анонсувала, що у 2019 році зарплати вчителів зростуть на 25%.