Гройсман: Доберемося до контрабанди, доберемося і до лотерей. Їх треба всіх загнати в державний бюджет

Гройсман: Уряд займатиметься питаннями детінізації лотерейного бізнесу після боротьби з контрабандою
Фото: Volodymyr Groysman / Facebook

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, лотерейний бізнес у нинішньому вигляді – це не бізнес, а тіньові схеми.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про необхідність детінізації лотерейного бізнесу. Про це він сказав 6 липня на годині запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Ми зараз доберемося до контрабанди, доберемося і до лотерей... Там тіньові потоки косяками ходять просто, як я розумію... Їх треба всіх загнати в державний бюджет", – заявив Гройсман.

За його словами, лотерейний бізнес у нинішньому вигляді – це не бізнес, а тіньові схеми.

Прем'єр підкреслив, що уряд має намір займатися питаннями детінізації лотерейного бізнесу після ухвалення законодавства про боротьбу з контрабандою.

Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявив наприкінці березня, що кошти від легалізації лотерейного бізнесу вже закладено в державний бюджет України на 2018 рік, і цей ринок необхідно впорядковувати. "Це мільярди податкових надходжень, які держава втрачає щороку", – зазначив він.

20 червня Кабмін затвердив план дій із боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. Уряд, зокрема, дозволив поліцейським цілодобово контролювати роботу митників. Поліцейські і посадовці Міністерства внутрішніх справ також дістали доступ до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006".