Ілля Пономарьов про Зеленського: Будь-яка дія як відповідь Путіну – це програш

Путін (на фото) зробив "перший хід", уважає Пономарьов
Фото: ЕРА

Екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов переконаний, що президент РФ Володимир Путін тестує переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського.

Дії переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського у відповідь на дії президента РФ Володимира Путіна – програшні. Таку думку колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов висловив в інтерв'ю "Апострофу", опублікованому 29 квітня.

"Те, що зараз відбувається, – це тест, випробування, можливість подивитися, що буде робити новообраний президент. І важливо сказати, що будь-яка дія в якості відповіді – це програш, як у дзюдо – іноді потрібно відходити назад, щоб противник упав сам, зробивши перший хід. Ось Путін і зробив цей перший хід (видавати за спрощеною процедурою російські паспорти жителям окупованої частини Донбасу. – "ГОРДОН"), узявши на себе купу нових фінансових обов'язків, які свідомо у РФ будуть непопулярні", – сказав Пономарьов.

За його словами, Крим для росіян був "популярною історією, як показувала соціологія", а те, що відбувається на Донбасі, – ні.

"Якщо з боку України будуть робитися різкі кроки, як, наприклад, ініціатива ввести візовий режим, то це якраз для Путіна можливість переключити пропагандистський удар в іншу сторону, знову зробити з України ворога, який робить недружні кроки. Тому потрібно дати можливість міжнародному співтовариству діяти, вводити санкції тощо, але самим не робити нічого", – уважає екс-депутат Держдуми.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента, явка виборців становила 61,37%. Згідно з даними опрацювання 100% електронних протоколів, за Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 24,45%.

24 квітня 2019 року Путін підписав указ, який спрощує набуття російського громадянства жителями окупованих бойовиками територій Донбасу. 27 квітня президент РФ зазначив, що набуття російського громадянства можуть спростити не тільки жителям окупованого Донбасу, але й усім українцям.

Зеленський заявив, що не радив би російській владі "спокушати" українців паспортами РФ. "Ми чудово знаємо, що насправді надає російський паспорт. Це право бути заарештованим за мирний протест. Це право не мати вільних і конкурентних виборів. Це право взагалі забути про наявність природних прав і свобод людини", – заявив він.