Ірина Луценко заявила, що Рада може розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу ближче до 17 листопада

Луценко: На кінець другого пленарного тижня законопроект буде винесено у зал
Фото: Блок Петра Порошенка / Facebook

До законопроекту про реінтеграцію Донбасу подано понад 2 тис. поправок, розповіла нардеп від БПП Ірина Луценко.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що законопроект про реінтеграцію Донбасу може бути винесено на голосування через один пленарний тиждень. Про це вона сказала в ефірі телеканала "Інтер".

За словами Луценка, на сьогодні в комітет із національної безпеки надійшло понад 2 тис. поправок до цього законопроекту, значна частина з яких не має стосунку до тіла документа і вступає в протиріччя з його принципами.

"На 6 листопада вже заявлений комітет, де будуть ці поправки розглядатися... Я думаю, що на кінець другого пленарного тижня (13–17 листопада."ГОРДОН") законопроект буде винесено в зал, якщо встигнуть народні депутати", – повідомила вона.

Нардеп додала, що поспішність у роботі над таким важливим документом недоречна.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №7163 про відновлення суверенітету над окупованою частиною Донецької і Луганської областей, ініційований президентом України Петром Порошенком, 6 жовтня.

Документ урегульовує правові основи використання Збройних сил України на сході країни, водночас Росію визнано агресором.