Євродепутат Гармс про вирок Сущенку: Як у сталінську епоху

Гармс прокоментувала вирок Сущенку
Фото: ЕРА

Депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс заявила, що правосуддя у РФ працює аналогічно Росії часів Йосипа Сталіна.

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс порівняла рішення Верховного суду РФ залишити чинним вирок українському журналісту Романові Сущенку у вигляді 12 років позбавлення волі з репресіями часів Йосипа Сталіна.

"Москва сьогодні. Як у сталінську епоху. Вирок українському журналісту Романові Сущенку", – написала Гармс у своєму Twitter.

Кореспондента "Укрінформу" Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві. ФСБ назвала його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти нього відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Судовий процес відбувався у закритому режимі.

Обвинувачення просило засудити журналіста до 14 років колонії. В останньому слові українець сказав, що не визнає себе винним, і попросив суд ухвалити виправдувальний вирок.

4 червня у Москві Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму.

5 червня адвокати політв'язня оскаржили вирок.

26 липня захисник Марк Фейгін заявив, що Сущенко сподівається повернутися на батьківщину під час обміну утримуваними особами між Києвом та Москвою.

Сьогодні Верховний суд Росії відхилив апеляцію на вирок Сущенку.