Карантин в Україні продовжили до 11 травня, Зеленський запропонував Саакашвілі стати віцепрем'єром. Головне за день

Саакашвілі готовий повернутися у велику політику
Фото: ЕРА

"ГОРДОН" подає огляд основних подій середи, 22 квітня.

Нові терміни карантину

Кабінет Міністрів України продовжив запроваджений у країні через епідемію коронавірусу карантин до 11 травня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що піку епідемії країна ще не пройшла, влада очікує його в період між 3-м і 8 травня.

Захворювання на COVID-19 підтверджено у 6592 жителів України, із яких 424 уже вилікували, а 174 – померли (+13 протягом останніх 24 годин).

Гроші від ЄС

Європейська комісія ухвалила рішення виділити Україні €1,2 млрд як фінансову підтримку в умовах пандемії коронавірусної інфекції.

Український препарат

В Україні розпочнуть клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який допоможе знизити або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, зумовлених інфекцією COVID-19. Про це заявили в Офісі президента.

Держрегулювання цін

Український уряд запровадив на період епідемії регулювання цін на соціально значущі продукти й товари – гречку, цукор, борошно, макарони, хліб, масло, воду, а також низку ліків, дезінфекційні засоби та засоби індивідуального захисту.

Саакашвілі увійде в уряд?

Колишній президент Грузії та ексголова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі повідомив, що одержав від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віцепрем'єром із питань реформ.

Зеленський підбив підсумки

Відбулася прем'єра документального фільму "Рік президента Зеленського"; говорячи про підсумки першого року президентства, глава держави висловив думку, що необхідно змінити підхід до медичної реформи, висловив готовність віддати за одного українського військового 50–100 беркутівців, припустив, що до кінця його президентського строку буде завершено війну на Донбасі, заявив, що кількість правоохоронних органів в Україні варто скоротити до трьох тощо.

Домовленості контактної групи

Українська делегація під час відеоконференції тристоронньої контактної групи ініціювала створення робочого органу за участю представників прикордонної та митної служб Росії; його мета – напрацювання механізму відновлення Україною контролю над ділянкою державного кордону на Донбасі.

Нормандські переговори

Наступного тижня заплановано відеоконференцію міністрів закордонних справ країн "Нормандської четвірки", про це повідомили глава МЗС Німеччини Гайко Маас і його український колега Дмитро Кулеба.