Карасьов про розслідування проти НАБУ у зв'язку з виборами у США: Це продовження боротьби Трампа з Клінтон

Вадим Карасьов: Навряд чи президент України захоче втратити стратегічного союзника
Фото: Вадим Карасьов / Facebook

Команда президента України зробила помилку, поставивши на американських виборах на кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, і тепер цим користуються люди Дональда Трампа, який переміг, заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Відкриття Генеральною прокуратурою України кримінальної справи проти посадових осіб Національного антикорупційного бюро – це продовження боротьби команди президента США Дональда Трампа з Гілларі Клінтон, яка програла йому на виборах, заявив у коментарі "Українським новинам" директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Політолог уважає, що люди Трампа скористалися фактом розголошення НАБУ інформації про главу його передвиборчого штабу Пола Манафорта, щоб протиставити це підозрам у співпраці з Росією.

"Схоже, що звинуваченням у перемозі за допомогою Росії, що лунають з боку демократів, адміністрація нинішнього президента США вирішила протиставити українську карту. Усе це – не що інше, як продовження боротьби команди Трампа з Клінтон", – сказав експерт.

Політолог додав, що команда президента України припустилася помилки, поставивши на перемогу Клінтон.

"Тепер настав час її виправити, чим і користуються люди Трампа. Думаю, усі дії узгоджено, оскільки навряд чи президент України захоче втратити стратегічного союзника. Схвалений Сенатом на пост глави ФБР Крістофер Рей раніше заявляв, що займеться розслідуванням українського впливу на вибори у США. Тепер у нього з'явилися для цього аргументи", – підкреслив Карасьов.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо розголошення НАБУ фактів, що ганьблять репутацію Манафорта, на підставі заяви позафракційного народного депутата Андрія Деркача.

Політик підтвердив у своєму Facebook цю інформацію, раніше опубліковану виданням "Обозреватель". У фабулі викладеного провадження йдеться, що оприлюднена Національним антикорупційним бюро України інформація про Манафорта створила в суспільстві "враження незаконного втручання у вибори президента США".

18 серпня 2016 року Національне антикорупційне бюро України опублікувало фотокопії 19 сторінок "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, у яких згадано Пола Манафорта. Наступного дня він пішов у відставку з поста глави виборчого штабу Трампа.

11 січня 2017 року європейське видання Politico написало, що уряд України намагався допомогти кандидату від демократів Гілларі Клінтон перемогти на президентських виборах у США. Видання зазначило, що Україна опублікувала документи про корупційні зв'язки Манафорта, який у 2000-х роках консультував в Україні Партію регіонів, під приводом проведення розслідування в країні.

Кандидат на пост директора Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей 12 липня під час сенатських слухань із затвердження його главою ФБР пообіцяв з'ясувати, чи втручалася Україна в президентські вибори в США у 2016 році.

25 липня Трамп заявив про "саботаж" Україною його передвиборчої кампанії у 2016 році. "Українські спроби саботувати кампанію Трампа – "тихо працюють, щоб проштовхнути Клінтон". Так де розслідування генпрокурора?" – написав президент США.