"Кардинально змінив думку". Міністр Немчінов пояснював перед "Слугою народу" свою критику Зеленського

Нардеп Качура заявив, що Немчінова (на фото) змусили давати пояснення щодо постів у Facebook
Фото: Немчінов Олег Миколайович / Facebook

У 2019 році нинішній міністр Кабміну Олег Немчінов різко критикував президента України Володимира Зеленського. Після призначення в уряд він заявив, що шкодує про це.

Новий міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов на засіданні фракції "Слуга народу" пояснив свої висловлювання у Facebook про президента Володимира Зеленського. Про це в Telegram повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура.

"Я шкодую, що постив неправду про "Слугу народу" і Зеленського. Усі факти про Зеленського було поширено з недостовірних джерел. Коли я познайомився із Зеленським особисто – кардинально змінив думку", – процитував Качура слова міністра Кабміну.

За даними LB.ua, на засіданні фракції був новий прем'єр Денис Шмигаль.

Під час обговорення скандалу з Немчіновим, розповіли джерела видання, депутат Олександр Дубінський закликав прем'єра розглянути питання про повернення Дмитра Дубілета на посаду міністра Кабміну.

Після призначення Немчінова журналісти з'ясували, що на своїй сторінці у Facebook той критикував Зеленського. Зокрема, 25 лютого 2019 року чиновник перепостив запис, у якому президента називали "кумиром бидла", а також супроводив хештегом #слугакремля відео гумористичного номера за участю Зеленського. Після публікацій у ЗМІ Немчінов видалив свою сторінку у Facebook.

42-річний Немчінов – колишній державний секретар Міністерства молоді та спорту, учасник АТО, кандидат наук із державного управління. У призначеному 4 березня Кабміні Дениса Шмигаля він обійняв посаду міністра Кабміну (цю посаду називають "міністр без портфеля"), замінивши Дубілета.