Коломойський: Якщо навіть усе розпродати, треба залишити тільки медіа

Коломойський: Мої відносини з медіа – це той, чи інший бік правди чи неправди
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що залишить собі медіа-активи, щоб мати можливість боротися за справедливість.

Український бізнесмен Ігор Коломойський стверджує, що ніколи не використовував телеканал "1+1" для просування своїх бізнес-інтересів, проте не хоче його продавати. Про це Коломойський заявив в інтерв'ю Bihus.info, опублікованому 7 травня.

"Якщо навіть усе розпродати, треба залишити тільки медіа. Медіа це – запорука боротьби за загальну справедливість... Ми всі ідеалісти, ну не за свої матеріальні інтереси точно. Ну показувати правду – це і є боротьба за справедливість", – заявив він.

Водночас Коломойський погодився із твердженням, що справедливість у кожного своя.

"Ми всі не ідеальні. Ми всі прагнемо до об'єктивності", – підкреслив він.

На думку бізнесмена, президент України Петро Порошенко вимагає, щоб медіа показували з кращого боку "його коханого".

"Мої відносини з медіа – це той чи інший бік правди чи неправди. Але ніколи не заради того, щоб показали чи не показали якось мене, чи підняли мій імідж, або якось мене облизали, або ще щось. Чи показали, що я фонд якийсь створив для Донбасу чи ще для чогось", – підкреслив він.

За словами Коломойського, він ніколи не просив чогось від менеджменту телеканала "1+1" заради себе самого.

Основним власником медіа-холдингу "1+1" є Коломойський, частка в компанії належить бізнесмену Ігорю Суркісу, згідно з даними "1+1" за 2017 рік.

ЗМІ у вересні 2016 року писали, що Порошенко провів таємну зустріч із Коломойським, на якій обговорювали продаж останнім 50% частки каналу "1+1".

У липні 2017 року кілька співробітників "1+1 медіа" стали співвласниками іноземного підприємства "1+1 продакшн", що володіє 30% телеканала "1+1". 11 травня 2018 року стало відомо, що 7,5% компанії офіційно належатиме гендиректору "1+1 медіа" Олександрові Ткаченку і ще 27 співробітникам.

У травні 2018 року Коломойський заявив, що "Порошенко, щоб удруге обратися президентом, – у нього така ідея фікс – він має повністю контролювати всі телеканали".

Під час передвиборчої кампанії у 2019 році Порошенко звинувачував "1+1" у поширенні російських фейків про нього. У штабі кандидата в президенти повідомляли, що він подасть до суду на телеканал "за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності".