Командувач штабу операції Об'єднаних сил закликав генсека ОБСЄ посилити ефективність моніторингової місії на Донбасі

Відбулася перша зустріч Наєва (по центру) і Гремінгера (праворуч)
Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

У Бахмуті Донецької області відбулася зустріч командувача операцій Об'єднаних сил Сергія Наєва з генсеком Організації з безпеки і співробітництва в Європі Томасом Гремінгером. Під час переговорів Наєв ознайомив главу ОБСЄ із ситуацією на Донбасі.

Командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв на зустрічі з генсеком Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Томасом Гремінгером заявив про недотримання бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

У штабі розповіли, що під час зустрічі, яка відбулася в п'ятницю в місті Бахмут Донецької області, Наєв ознайомив Гремінгера з гуманітарною ситуацією на Донбасі.

"Командувач ОСС закликав Гремінгера посилити ефективність спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на окупованій російсько-окупаційними військами території Донецької і Луганської областей", – ідеться в повідомленні.

Крім того, Наєв звернув увагу на те, що бойовики продовжують використовувати зброю, заборонену мінськими домовленостями.

Це перша зустріч Наєва і Гремінгера, повідомили у штабі.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ.