Компартія України висунула Симоненка кандидатом на посаду президента

Члени КПУ затвердили передвиборчу програму Симоненка
Фото: kpu.life

Голова Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив, що виборча кампанія буде "драматичною за характером і трагічною за наслідками для народу".

3 січня на позачерговому з'їзді Комуністична партія України висунула кандидатом у президенти свого лідера Петра Симоненка. Про це повідомила прес-служба партії.

"Делегати з'їзду одноголосно прийняли рішення висунути кандидатом на пост президента України від Комуністичної партії України Симоненка Петра Миколайовича, першого секретаря центрального комітету", – підкреслили в прес-службі.

Зазначають, що на з'їзді також затвердили передвиборчу програму Симоненка й ухвалили рішення до 20 січня зібрати кошти для грошової застави кандидата в президенти.

Симоненко подякував однопартійцям за довіру і заявив, що виборча кампанія буде "драматичною за характером і трагічною за наслідками для народу", додали в прес-службі.

У грудні 2015 року Окружний адміністративний суд Києва заборонив діяльність Компартії України. 15 січня 2016 року в Київському апеляційному адміністративному суді було відкрито провадження за апеляційною скаргою КПУ, розгляд справи триває досі. У Міністерстві юстиції України повідомили, що поки рішення суду про заборону не набуло чинності, Компартія може продовжувати свою діяльність.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. 31 грудня 2018 року в країні стартувала президентська виборча кампанія.