"Кожного дня – новий антирекорд". Степанов заявив, що урядова комісія розгляне ситуацію із захворюваністю на COVID-19

Степанов: COVID-19 – це дуже важка і страшна хвороба. Не треба відноситися до неї легковажно
Фото: kmu.gov.ua

Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов закликав українців дотримуватися протиепідемічних правил.

Урядова комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 червня розгляне ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції в Україні. Про це на брифінгу 13 червня заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

За його словами, Кабмін має намір вживати заходів у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації.

"Сьогодні відбудеться засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб подивитися, що у нас відбувається в кожному з регіонів. [...] Пом'якшення не означає повне скасування карантину. Я прошу вас, шановні українці, дотримуватися рекомендацій, які дає Міністерство охорони здоров'я, дотримуватися соціальної дистанції, користуватися масками, антисептиками. Це все заради вашого здоров'я. Ви бачите статистику останніх трьох днів: кожного дня – новий антирекорд. COVID-19 – це дуже важка і страшна хвороба. Не треба відноситися до неї легковажно", – зазначив Степанов.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Перший випадок зараження в Україні зареєстрували 3 березня, з 12 березня у країні ввели карантин.

З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати карантинні заходи за умови відповідності трьом критеріям.

Протягом останніх днів захворюваність почала стрімко зростати. 11–13 червня було зафіксовано максимальний добовий приріст хворих. Зокрема, 13 червня COVID-19 підтвердили у 753 людей – це максимум від початку епідемії.

Усього в Україні заразилося 30 506 осіб, 880 із них померли, одужало 13 976.