Із 15 червня Україна скасує обов'язкову обсервацію для громадян деяких країн

Україна відкриє кордон для іноземних громадян із 15 червня
Фото: EPA

Громадянам іноземних держав, де показник захворюваності на коронавірусну інфекцію нижчий за 40 активних випадків на 100 тис. населення, котрі в'їжджають в Україну, не потрібно буде проходити 14-денну обсервацію.

Із 15 червня Україна спростить правила в'їзду у країну для іноземних громадян. Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу "Коронавірус_інфо", верифікованого Міністерством охорони здоров'я України.

В опублікованій інфографіці ідеться, що 14-денна обсервація буде обов'язковою для громадян іноземних держав, у яких реєструють понад 40 активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення. Отже, для громадян країн, де показник захворюваності нижчий, обсервація буде не потрібною.

Окрім того, іноземці будуть зобов'язані мати поліс страхування витрат, пов'язаних з імовірним лікуванням COVID-19 та обсервацією.

Через поширення коронавірусної інфекції Україна закрила кордон для іноземців 16 березня, а із 17 березня зупинила міжнародне авіасполучення.

Як повідомили у МЗС України, із березня у країну пускали тільки тих іноземців, які мають право на постійне або тимчасове проживання, чоловік/дружина або батьки яких – громадяни України, дипломатів та співробітників акредитованих в Україні міжнародних місій та організацій і членів їхніх сімей, а також водіїв вантажівок.

У зв'язку з поліпшенням епідемічної ситуації з 11 травня в Україні розпочалося пом'якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

Із 5 червня в Україні відновили внутрішнє авіасполучення, а 15 червня мають відновити зовнішнє.