Лерос вимагає відповісти, що було в коробках від "смотрящого" Комарницького, які Тищенко заніс в ОП

Гео Лерос: Київське ОЗУ сягає корінням Офісу президента
Фото: Geo Leros / Facebook

Народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос опублікував похвилинний опис переміщень колишнього київського чиновника Дениса Комарницького, нардепа від "Слуги народу" Миколи Тищенка та радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

Народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос надіслав звернення до посадовців і правоохоронців стосовно інформації про вплив Дениса Комарницького, якого називає "смотрящим", на керівництво Київської міської державної адміністрації. Також Лерос вимагає пояснити зв'язки Комарницького з Офісом президента. Про це парламентарій написав на своїй сторінці у Facebook.

"Як я розповідав раніше, київське ОЗУ сягає корінням Офісу президента, і [глава ОП Андрій] Єрмак свої вказівки передає "смотрящому" за Києвом Комарницькому. Старший у Києві – [нардеп від "Слуги народу" Микола] Тищенко, який зі своєю сестрою Юлією та її чоловіком Германом відповідає за інфраструктурне будівництво у столиці. Вказівки Комарницькому надходять і через Михайла Подоляка, радника глави Офісу президента, якого я називаю відповідальним за цензуру у ЗМІ, жовті статті, чорний піар та іншу нечисть, яка виходить із 383-го кабінету ОП", – повідомив Лерос.

На підтвердження своїх слів він виклав "два дні із життя цих тварин" – похвилинний опис переміщень згаданих осіб.

За його словами, 11 квітня о 13.35 із котеджного містечка "Клим" у Козині, де живе Комарницький, виїхав автомобіль Toyota Camry з номером АА 2030 КА, на пасажирському сидінні якого був Комарницький.

"До речі, саме із цього авто Тищенко носив коробки прямо в Офіс президента", – написав нардеп.

"О 13.44 вони заїхали на парковку ресторану Fabius на Столичці, де з автомобіля вийшов Комарницький і зустрівся з Подоляком. Вони увійшли у внутрішній двір, де, схоже, "поговорили про високе". О 14.43 Комарницький і Подоляк вийшли з ресторану і роз'їхалися по домівках", – розповів Лерос.

Він підкреслив, що такі зустрічі проводять регулярно, і 8 травня одночасно в київському бізнес-центрі IQ опинилися Подоляк, Тищенко та Комарницький.

"Автомобіль із Комарницьким о 14.15 заїхав у підземний паркінг бізнес-центру IQ, де приблизно розташований офіс Комарницького. О 16.20 біля виїзду з підземного паркінгу IQ було помічено автомобіль Range Rover АА 0614 ОО, яким користується Подоляк. О 16.59 у паркінг в'їхав Mercedes Benz S 400 чорного кольору АА 9911 КМ (зареєстрований 23.08.2019 на ім'я М.М. Тищенка). Він покинув бізнес-центр о 20.10. О 20.34 з підземного паркінгу виїхав автомобіль із Комарницьким", – описав події парламентарій.

Народний депутат також зазначив, що надіслав запити у правоохоронні органи стосовно запису телефонної розмови заступника голови КМДА В'ячеслава Непопа з Комарницьким, де попросив дати оцінку ролі "смотрящого" в Києві, а також запит стосовно передавання коробок з авто Комарницького в Офіс президента.

"Дивує відсутність реакції [мера Києва Віталія] Кличка, ніби такі розмови з його підлеглим і ознаки корупційних договорняків, які видно на фото, є нормою у столиці. Також звернувся до Єрмака, щоб він усе-таки пояснив, що в "чорних ящиках", які, як у грі "Поле чудес", занесли, імовірно до нього в кабінет в Офісі президента України. До нього ж надіслав запит стосовно зустрічей його радника Подоляка з тіньовим куратором столиці Комарницьким", – підсумував Гео Лерос.

Фотографії, на яких видно, як водій ексголови фракції "Блок Леоніда Черновецького" у Київраді Дениса Комарницького передав Тищенку біля будівлі Офісу президента кілька коробок і пакет, опублікували 7 травня в анонімному Telegram-каналі "Джокер".

Цей самий канал 6 травня опублікував запис розмови Комарницького з Непопом.