Луценко: Ми задоволені рішенням комітету щодо Розенблата

Луценко: Сьогоднішнім рішення ми задоволені більше, ніж усіма попередніми
Фото: gp.gov.ua

Подання щодо депутата від Блоку Петра Порошенка Борислава Розенблата, які регламентний комітет парламенту розглядав сьогодні, є "найбільш демонстративними", уважає генпрокурор Юрій Луценко.

Генеральна прокуратура України задоволена висновком регламентного комітету Верховної Ради щодо подань на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від Блоку Петра Порошенка Борислава Розенблата. Про це генпрокурор Юрій Луценко сказав на брифінгу після засідання комітету, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми задоволені рішенням комітету, що дає можливість уже в найближчий тиждень розглянути моє подання стосовно п'яти депутатів Верховної Ради, зокрема, сьогоднішнім рішенням ми задоволені більше, ніж усіма попередніми", – сказав Луценко.

Він додав, що справа, яку розглядав комітет сьогодні, є "найбільш демонстративною".

"Мені здається, що сьогоднішнє рішення комітету свідчить про те, що депутати, які були в певному форс-мажорі ці п'ять днів, усвідомили, що зміни неминучі", – заявив генпрокурор.

Сьогодні комітет визнав законними, обґрунтованими, мотивованими і достатніми подання генпрокурора на зняття депутатської недоторканності, затримання й арешт Розенблата.