Луценко не виключає, що справу Довгого можуть перекваліфікувати на іншу, із довшим строком давності

Луценко не виключає перекваліфікації справи Довгого
Фото: Юрій Луценко / Facebook

На зауваження одного з членів комітету, що строк давності кримінального провадження стосовно нардепа від групи "Воля народу" Олеся Довгого закінчується 1 жовтня 2017 року, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що прокуратура може передати справу до суду "до завершення будь-яких строків давності" або перекваліфікувати її.

Кримінальне провадження стосовно нардепа від групи "Воля народу" Олеся Довгого в майбутньому можуть перекваліфікувати. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету парламенту, який сьогодні розглядає подання про зняття депутатської недоторканності з Довгого, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

На зауваження одного з членів комітету, що строк давності провадження щодо Довгого закінчується 1 жовтня 2017 року, Луценко заявив, що прокуратура може передати справу до суду "до завершення будь-яких строків давності".

"Я не виключаю, що під час досудового слідства, після зняття депутатської недоторканності, можуть здобути докази, які дадуть можливість перекваліфікувати цю статтю на іншу, у якої строк давності довший", – сказав Луценко.

19 червня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав подання про зняття недоторканності з нардепа Довгого у зв'язку зі справою про виділення землі в Києві у 2007–2009 роках.

21 червня подання на зняття недоторканності з Довгого Луценко вніс до Верховної Ради.

У 2007 році Київська міська рада ухвалила рішення про скорочення площі заказника "Жуків острів" із 1630 га до 196 га. Як наслідок, землю, що втратила природно-заповідний статус, віддали під забудову. Довгий тоді був секретарем Київської міськради.