Луценко: В'язниця – дурниця порівняно з тим, що я пережив, коли до мене прийшла депутат від "Самооборони" і сказала: "Мені дали мільйон"

Луценко: Багато хто виїхав і багато хто продався
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Як заявив у інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону генеральний прокурор Юрій Луценко, він назвав колишнього депутата від "Народної самооборони" Катерину Лук'янову "поганою жінкою", оскільки та хотіла взяти мільйон, який запропонувала влада екс-президента Віктора Януковича.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив у інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, що в часи протистояння третього президента Віктора Ющенка з тодішнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко він робив усе, щоб припинити "внутрішню війну демократів".

Відповідаючи на запитання, чому він не поїхав із країни, коли до влади прийшов екс-президент Віктор Янукович, хоча знав, що його посадять, Луценко сказав: "Я вважав, що єдине, чим можу віддячити своїм виборцям, – це залишитися тут і довести, що не всі бояться і не всі продаються".

"Тоді ж багато хто виїхав і багато хто продався. Для мене це було, напевно, найважче випробування. В'язниця була дурницею порівняно з тим, що я пережив, коли до мене прийшла депутат від "[Народної] самооборони" Катя Лук'янова, мати-одиначка, і сказала: "Мені дали мільйон. Він такою гіркою лежав на столі. Одна пачка впала, розсипалася. Фарба свіжа... Запах офігенний. Я такого ніколи не бачила. Юро, – каже, – візьми половину, але не називай мене сукою". Я назвав її гірше", – розповів Луценко.

Він уточнив, що тоді назвав Катерину Лук'янову "поганою жінкою".

"Потім приходить інший депутат, багатий, у якого великий бізнес: "Юро, я не можу. У мене весь бізнес обклали". "То склади мандат", – кажу. Він: "Ну як же?" "Ніхто з вас ні копійки за мандат не платив, – продовжую. – Я сам пер буром і робив усе, що потрібно. Ти став депутатом, тому що ми – команда. Склади мандат. Не здавайся". А він: "Ні, це ж мандат". Тобто когось купили, когось налякали", – додав глава ГПУ.

Катерина Лук'янова. Фото: glavcom.ua

Луценко: Янукович мені сказав: "Шо ти, суко, знаєш про чифір? Такі, як ти, у мене на таборі шмарклі мертвяків смоктали!" Читайте повний текст інтерв'ю

Луценко – народний депутат України кількох скликань, міністр внутрішніх справ (2005–2006, 2007–2010), із 12 травня 2016 року – генеральний прокурор України. У 2006 році за президентства Ющенка Луценко створив політсилу "Народна самооборона".

У 2012 році під час правління Януковича Печерський районний суд Києва визнав екс-главу МВС Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Луценка затримали 26 грудня 2010 року, і по серпень 2012 року він перебував у Лук'янівському СІЗО. Наприкінці серпня 2012 року Луценка етапували в Менську виправну колонію, а навесні 2013-го Янукович його помилував.