Луценко заявив, що Каськів відмовився від угоди зі слідством

Каськів не йде на угоду зі слідством
Фото: Юрій Луценко / Facebook

У справі колишнього глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва розслідують лише один епізод, що стосується збитків на суму 7,5 млн грн, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Генеральна прокуратура пропонувала колишньому главі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву укласти угоду зі слідством, проте він відмовився. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу, який транслював "112 Україна".

"Каськів не йде на угоду зі слідством. Він відмовився від угоди, хоча ми пропонували йому такий варіант із самого початку", – підкреслив він.

Тепер Каськів є єдиним підозрюваним у справі й особисто відповідатиме за розкрадання державних коштів, додав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що розслідують лише один епізод, який стосується збитків на суму 7,5 млн грн.

У 2010–2014 роках, під час президентства Віктора Януковича, Каськів очолював Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України.

У травні 2015 року МВС повідомило про розслідування справи про розтрату державних коштів у Держінвестпроекті. За даними відомства, посадові особи агентства, діючи у змові з представниками державних і приватних підприємств, у 2012–2013 роках заволоділи 2 млрд грн, виділеними з державного бюджету України, а також інвестованими Китаєм. Окрім того, Каськів фігурує у справі про розтрату державних коштів співробітниками "Нафтогазу України", які діяли у змові з компанією Ostchem.

У вересні 2016 року Каськіва затримали в Панамі. Того ж місяця суд його заарештував, а в жовтні екс-посадовця відпустили під заставу. Панама відмовила йому у статусі політичного біженця.

1 листопада 2017 року Луценко повідомив, що Панама екстрадувала Каськіва в Україну. За словами глави ГПУ, екс-посадовця підозрюють у привласненні 7,5 млн грн бюджетних коштів у 2012 році.

Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою внесення застави в сумі 160 тис. грн. За словами спікера генпрокурора Лариси Сарган, захист надав довідки про відшкодування заподіяної екс-посадовцем шкоди Україні.

Сам Каськів заявив, що прилетів в Україну добровільно і має намір відстоювати свою правоту в суді. Луценко спростував цю інформацію. За його словами, екс-посадовець повернувся в Україну за спрощеною процедурою екстрадиції.