Майбутня глава Єврокомісії фон дер Ляєн закликала ЄС підтримувати санкції проти РФ, але водночас вести діалог

Фон дер Ляєн вважає, що РФ прагне поділити Європу
Фото: ЕРА

Кремль демонструє вороже ставлення до Європи і не прощає поступок. Про це заявила німецька політикиня Урсула фон дер Ляєн, обрана новою президенткою Єврокомісії.

Європейський союз не має скасовувати санкцій проти Росії. Про це в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, яке опубліковано 18 липня, заявила майбутня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, європейські країни стали свідками ворожого ставлення з боку Росії. Воно має вияв як у порушенні міжнародного права, прикладом якого стала анексія Криму, так і в кампаніях, покликаних "поділити Європу".

Євросоюз має враховувати, що "Кремль не прощає поступок", і зберігати санкції, водночас необхідно пропонувати Москві діалог, вважає фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що останнім часом на континенті навчилися давати раду наклепницьким кампаніям у соцмережах і фейковим новинам.

16 липня депутати Європарламенту затвердили фон дер Ляєн главою Єврокомісії, восени вона змінить Жана-Клода Юнкера. Раніше політикиня була міністеркою оборони ФРН.