"Марсіанський ландшафт". "Прямий" показав, який вигляд мають дороги після ремонту компанії нардепа Негулевського

Автори показали ділянку дороги, де журналіст стоїть у ямі по коліно
Скріншот: Телеканал Прямий / YouTube

Компанія депутата Верховної Ради від фракції "Слуга народу" Ігоря Негулевського "раптово" почала одержувати мільйонні замовлення на ремонти доріг, хоча до вересня 2019 року лише постачала щебінь і робила ямковий ремонт, заявили журналісти програми Watchdogs на телеканалі "Прямий".

Компанія "Софія Граніт", кінцевим бенефіціарним власником якої є депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу" Ігор Негулевський, із вересня 2019-го до березня 2020 року дістала тендери на утримання доріг у Миколаївській області на суму понад 25 млн грн, але після ремонту дороги не змінилися на краще, повідомляють автори програми Watchdogs, яка вийшла в ефірі телеканала "Прямий" 27 лютого.

За даними журналістів, 7 млн грн уже переказали на рахунки компанії.

"Компанія раптово почала одержувати мільйонні замовлення на ремонти доріг. Хоча до вересня 2019 року компанія хіба що постачала щебінь і робила ямковий ремонт. Водночас зростають не тільки суми, але й рівень замовлень – тепер послугами "Софія Граніт" користуються не лише сільські ради, але й обласні", – ідеться в розслідуванні.

Автори показали ділянку дороги, де журналіст стоїть у ямі по коліно.

"Очевидно, що жодні ямкові ремонти такій дорозі не допоможуть. Її потрібно будувати заново. У програмі розслідувань такий стан доріг назвали "марсіанськими ландшафтами". Однак у марсіанських ландшафтів природне походження. А походження ландшафту доріг Миколаївської області – плід зусиль місцевого "Укравтодору" й підрядників а-ля компанія "слуги народу" Негулевського "Софія Граніт", – наголошують у сюжеті.

Відео: Телеканал Прямий / YouTube

За оцінкою Міністерства інфраструктури України, озвученою колишнім главою відомства Володимиром Омеляном у серпні 2019 року, на ремонт усіх доріг у країні необхідно 10 років і 1 трлн грн. Колишній в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак у серпні говорив, що на ремонт 24 тис. км основних магістралей в Україні потрібно не менше ніж 300 млрд грн (приблизно $7,5 млрд).