Масових заходів 8-го і 9 травня в Україні не буде – Шмигаль

Шмигаль закликав голів ОДА забезпечити індивідуальне святкування для ветеранів Другої світової війни
Фото: kmu.gov.ua

Через карантин в Україні не буде масових акцій у День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Цього року в Україні не проводитимуть масових заходів 8-го і 9 травня. Про це на засіданні уряду 6 травня розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми напередодні Дня пам'яті 8-го і 9 травня. У зв'язку з карантином в Україні не проводяться масові заходи, тому і тут ми не будемо зупиняти [карантин] для того, щоб не наражати на ризик наших громадян. Ми не будемо проводити цього року масових заходів", – сказав Шмигаль.

Він закликав голів обласних державних адміністрацій забезпечити індивідуальне святкування для ветеранів Другої світової війни.

До 2015 року в Україні на офіційному рівні 9 травня святкували День Перемоги, але 2015 року Верховна Рада внесла зміни в законодавство: 8 травня було встановлено День пам'яті та примирення на честь усіх жертв Другої світової війни, а 9 травня День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Минулого року 9 травня в Україні відбулося приблизно 1400 масових заходів, у яких узяло участь 700 тис. осіб, повідомили в поліції. Зокрема в Києві відбулася акція "Ніхто не забутий, ніщо не забуте", учасники якої несли портрети загиблих під час війни родичів.

Карантин в Україні було введено 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи. Обмежувальні заходи будуть чинними мінімум до 22 травня, проте з 11 травня передбачено їх пом'якшення.