"Мені стала відома інформація про підкуп виборців на окрузі №154". Нардеп Луценко написав заяву про злочин

Луценко: Членам ДВК пропонували хабар у розмірі 300 у.о. на великій дільниці, 200 у.о. на середній дільниці, 100 у.о. на маленькій дільниці
Фото: Igor Lutsenko / Facebook

Нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко заявив, що членам дільничних виборчих комісій у Демидівському районі пропонували $100300 за участь у фальсифікаціях. Нардеп від БПП Олександр Дехтярчук вимагає перевірити цю інформацію і відкрити провадженння про наклеп, якщо вона не підтвердиться.

Депутат Верховної Ради від "Батьківщини", кандидат у депутати на окрузі №154 Ігор Луценко написав заяву про злочин у поліцію у зв'язку з підкупом виборців. Про це він написав 20 липня у Facebook.

"Мені стала відома інформація про підкуп виборців на окрузі №154. Мені як народному депутату повідомили про те, що особа по імені Куніцька Ольга 20 липня об'їздила ряд виборчих дільниць Демидівського району на автомобілі марки Peugeot Expert (держномер 2655) сірого кольору, безпосередньо спілкувалася з членами головами, заступниками, секретарями [дільничних виборчих комісій] ДВК і пропонувала неправомірну вигоду в розмірі 300 у.о. на великій дільниці, 200 у.о. на середній дільниці, 100 у.о. на маленькій дільниці за вчинення членами ДВК фальсифікацій", – заявив він.

За словами нардепа, Куніцька пропонувала хабар в інтересах самовисуванця Олександра Дехтярчука. 

"Відомо, що така пропозиція робилася Куніцькою Ольгою в інтересах Дехтярчука членам ДВК від кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі №154 Владислава Сухляка, що свідчить про попередню змову та умисел на фальсифікацію виборчого процесу", – підкреслив він.

Нардеп від БПП Олександр Дехтярчук написав у Facebook, що також подав заяву в поліцію.

"Вимагаю у Дубенському райвідділі поліції перевірити факти підкупу виборців та у випадку підтвердження фактів винуватців притягнути до відповідальності. У випадку відсутності – порушити провадження про наклеп!" – заявив він.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.