Мураєв заявив про продаж NewsOne нардепу від Опозиційного блоку Козаку, Портнов відмовився від управління телеканалом

Мураєв побажав новому власникові NewsOne успіху і зростання
Фото: Евгений Чурсин / Facebook

4 жовтня Верховна Рада запропонувала Раді національної безпеки і оборони України ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne. 5 жовтня син власника NewsOne, позафракційний нардеп Євгеній Мураєв заявив про продаж корпоративних прав на телеканал депутату від Опозиційного блоку Тарасові Козаку. Водночас екс-заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов, призначений керівником телеканала, повідомив, що не може продовжити управління NewsOne "з незалежних причин у найскладніший для нього момент".

Телеканал NewsOne продали нардепу від Опозиційного блоку Тарасові Козаку, заявив у Facebook позафракційний нардеп Євгеній Мураєв.

"Сьогодні власником корпоративних прав на телеканал NewsOne став мій товариш і колега Тарас Козак. Бажаю йому та колективу успіху і зростання", – написав він.

Керівник телеканала, колишній заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов заявив 5 жовтня у Facebook, що у зв'язку зі зміною власника розриває договір про управління телеканалом. "Не можу продовжити керування каналом із незалежних від мене причин у найскладішний для нього момент", – повідомив він

Телеканал NewsOne розпочав мовлення 27 червня 2010 року.

У серпні 2018 року власник NewsOne, батько нардепа Володимир Мураєв передав телеканал в управління колишньому заступнику голови Адміністрації Президента України Андрію Портнову.

4 жовтня Верховна Рада підтримала проект постанови №9157, яким запропонувала Раді національної безпеки і оборони України ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Санкції передбачають низку обмежень, зокрема позбавлення ліцензій каналів, заборону на використання радіочастот і блокування активів. У проекті постанови пропонують застосувати санкції до пов'язаних із телеканалом "112 Україна" компаній "Аріадна ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112 ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", а також пов'язаного з NewsOne каналу "Новини 24 години".

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Рада нацбезпеки і оборони України оперативно розгляне питання санкцій проти каналів "112 Україна" і NewsOne, щойно отримає відповідну постанову Ради.

Днями набрала 25 тис. підписів петиція до Верховної Ради з вимогою закрити телеканали "112 Україна" і NewsOne як такі, які  "активно транслюють інформаційну політику "русского мира" в Україні.