НАБУ повторно просить стягнути до бюджету 100 млн гривень застави Насірова

НАБУ пропонує передати до бюджету заставу, внесену за Насірова
Фото: Роман Насіров / Facebook

У НАБУ вважають, що відсторонений голова Держфіскальної служби України Роман Насіров порушив умови виходу під заставу.

Національне антикорупційне бюро України просить Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру повторно звернутися до суду з клопотанням про стягнення до державного бюджету 100 млн грн застави, внесеної за відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це повідомив 27 жовтня в інтерв'ю "5 каналу" директор НАБУ Артем Ситник.

"Таке клопотання ми повторно надіслали до антикорупційної прокуратури", – заявив він, відповідаючи на запитання.

26 жовтня програма "Схеми" повідомила, що Насіров порушив умови виходу під заставу, тому САП має право вимагати повторно стягнути з нього заставу, а 100 млн грн попередньої – спрямувати в казну.

НАБУ і САП підозрюють Насірова у зловживанні владою і службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України), що спричинило шкоду на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

7 березня 2017 року Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 16 березня Насіров вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього 100 млн грн.

У серпні суд заарештував усе наявне в державному реєстрі нерухоме майно відстороненого голови Державної фіскальної служби.

26 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що справу Насірова "фактично завершено" і йому оголосили остаточну підозру. 17 серпня Насіров заявив, що оскаржив своє затримання в Євросуді з прав людини.

19 жовтня чиновнику запобіжний захід продовжили до 14 грудня, але дозволили виїжджати в Київську область.