Нардеп Чумак про проект пенсійної реформи: Нам знову подають кота в мішку

Чумак: Ніхто не хоче голосувати за те, чого не знає
Фото: Віктор Чумак / Facebook

Позафракційний народний депутат Віктор Чумак уважає, що Верховна Рада не підтримає проекту пенсійної реформи, із яким не ознайомлені ні парламентарі, ні урядовці.

Верховна Рада України навряд чи проголосує за поданий Кабінетом Міністрів пакет законів про пенсійну реформу, тому що ніхто не ознайомлений з їх змістом. Про це заявив позафракційний народний депутат Віктор Чумак, передає телеканал "112 Україна".

"Нам знову подають кота в мішку. За такою процедурою можна робити все що завгодно. Але якщо це не має публічного обговорення та не має публічної підтримки – думаю, що й підтримки пенсійної реформи не буде в такому разі. І не тому, що вона погана, а тому, що ніхто не хоче голосувати за те, чого не знає", – сказав він.

Чумак зазначив, що пакет законів не бачили не лише народні депутати, але й у Кабміні.

"Його бачив МВФ (Міжнародний валютний фонд. – "ГОРДОН"), його бачив Європейський банк реконструкції та розвитку, але в уряді його не бачили. Навіть віце-прем'єр профільний його не бачив. І для мене це дуже дивно", – каже нардеп.

17 травня 2017 року Кабмін схвалив проект пенсійної реформи, запропонований прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Пенсійна реформа, зокрема, передбачає скасування обмежень на пенсії працевлаштованим пенсіонерам, скасування особливих умов виходу на пенсію, поступову ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду й інше.

13 травня Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не проведе пенсійної реформи. На його думку, у Верховній Раді знайдуться голоси для ухвалення реформи, а кошти на її проведення з'являться завдяки детінізації економіки.

4 червня Кабмін опублікував листи від голови місії Міжнародного валютного фонду в Україні Рона ван Родена та регіонального директора Світового банку Сату Кахконен, у яких ідеться про схвалення ними проекту реформування пенсійної системи України.

Сьогодні Гройсман заявив, що до кінця дня подасть законопроект про пенсійну реформу до Верховної Ради.