"Не хочу, щоб негатив проти мене відобразився на другому турі виборів". Голова Херсонської ОДА Гордєєв пояснив, чому написав заяву про відставку

Гордєєв: Я готовий захищати своє чесне ім'я
Фото: Андрій Гордєєв / Facebook

Інтереси держави важливіші за посади, вважає голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який подав у відставку. Так він прокоментував свою заяву.

Причиною для написання заяви про відставку голова Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Гордєєв 6 квітня у Facebook назвав вплив негативу проти нього на проведення виборів президента України.

"Чому я це зробив? Тому що я не хочу, щоб наслідки інформкілерства проти мене вплинули на спокій нашої держави, а разом із тим і на спокій Херсонщини. Я не хочу, щоб у такий складний час виборів сфабрикований проти мене негатив хоч якимсь чином негативно відобразився на другому турі виборів президента України та верховного головнокомандувача", – написав він.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що "занадто велика ціна зараз перед усіма нами – це наш європейський вектор розвитку".

"Є інтереси держави, які для мене важливіші за будь-які посади! Я сам розвію будь-які сумніви та весь бруд щодо мене, який безпідставно поширюють в інформаційному просторі. У мене немає ні підстав, ні бажання ховатися за посадою ані від людей, ані від слідства. Я готовий захищати і буду захищати своє чесне ім‘я", – заявив Гордєєв.

Активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" вважають Гордєєва причетним до вбивства херсонської активістки.

Гандзюк облили сірчаною кислотою вранці 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила їй на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада активістка померла.

Поліція перекваліфікувала кримінальну справу про напад на активістку зі статті "замах на вбивство з особливою жорстокістю" на статтю "умисне вбивство", після чого передала в СБУ всі матеріали у справі.

11 лютого 2019 року Мангеру вручили повідомлення про підозру в організації вбивства Гандзюк. Генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив схему, згідно з якою голова Херсонської облради Владислав Мангер замовив і частково оплатив напад на Гандзюк. Мотивом була особиста неприязнь у зв'язку з активною громадською діяльністю, яка могла підірвати політичну та ділову репутацію Мангера, ідеться в тексті підозри.

Батько Гандзюк заявляв, що ймовірний організатор нападу на його дочку Олексій Левін співпрацював із Мангером, а також із Гордєєвим і заступником голови Херсонської ОДА Євгеном Рищуком.

Мангер, Рищук і Гордєєв спростували інформацію про свою причетність до вбивства.

Гордєєва призначили головою Херсонської облдержадміністрації у квітні 2016 року. 5 квітня 2019 року він написав заяву із проханням про відставку за власним бажанням.