Офіс президента змусив губернаторів піарити "Велике будівництво"

"Велике будівництво" розпочали 2 березня
Фото: Укравтодор / Facebook

Головам обласних державних адміністрацій надійшов лист від заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка з вимогою розпочати інформаційну кампанію у зв'язку із програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", до листа додають брендбук. Про це пише "Бабель".

У червні Офіс президента України розіслав лист головам обласних і Київської державних адміністрацій, у якому вимагає розпочати інформаційну кампанію щодо програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", використовуючи спеціально розроблений брендбук. Джерело видання "Бабель" надало лист редакції.

Лист підписав заступник глави ОПУ Кирило Тимошенко. Відзвітувати про виконання голови ОДА мають протягом тижня.

На інформаційних стендах, буклетах, відео і фото, які стосуються програми, президентський офіс просить використовувати новий логотип, а в соцмережах – хештег #Великебудівництво. Також у листі написано, щоб на споруджуваних або ремонтованих об'єктах встановили інформаційні борди в жовтих або зелених кольорах, забрендували спецодяг і техніку – щонайменше 20 службових автомобілів обласних і районних державних адміністрацій.

За чий кошт обласна влада має це робити, у документі не написано.

Усі макети перед друком просять надсилати на погодження Олександру Курдіновичу. Він очолював Державний комітет телебачення і радіомовлення України у 2011–2014 роках.

У коментарі "Бабелю" Курдінович підтвердив, що Офіс дійсно розсилав такий лист, але з ним ніхто нічого погоджувати не має. Після запитання, чи працює він в ОПУ, ексочільник держкомітету поклав слухавку.

Частково прохання з листа вже виконали, з'ясувало видання. Символіку кампанії на свої сторінки у Facebook додали 13 облдержадміністрацій. Тимошенко оновив свою аватарку у Facebook згідно із брендбуком.

Проєкт "Велике будівництво" стартував в Україні 2 березня. Це спільний проєкт президента Зеленського та уряду України, реалізація якого передбачена бюджетним коштом. Згідно із планом, кожна область погоджує з Міністерством розвитку громад і територій, перелік об'єктів, які необхідно побудувати або відремонтувати протягом року. Окремо області мають погодити з "Укравтодором" перелік доріг, які планують побудувати в межах дорожнього фонду. У пріоритеті – дороги до опорних шкіл і лікарень.

Зеленський 23 червня підписав указ про створення координаційної ради з реалізації програми, її очолив Тимошенко.