Окружний адмінсуд Києва відкрив справу проти Богдана за позовом ексголови Укртрансбезпеки

17 липня Ноняка усунули від виконання обов'язків голови Укртрансбезпеки з причини значних недоліків у роботі
Фото: Михайло Ноняк / Facebook

Ексголова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк подав позов проти керівника Офісу президента Андрія Богдана в Окружний адміністративний суд Києва. Ноняк вимагає визнати протиправними дії Богдана, який ініціював звільнення його з посади голови Укртрансбезпеки.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом колишнього голови Укртрансбезпеки Михайла Ноняка до керівника Офісу президента України Андрія Богдана. Про це 19 грудня повідомляє пресслужба суду.

Серед позовних вимог – визнати протиправними дії Богдана, який ініціював притягнення до дисциплінарної відповідальності та звільнення Ноняка з посади голови Державної служби України з безпеки на транспорті і надіслав відповідний лист прем'єр-міністру України.

Ноняк просить суд визнати, що ці питання виходять за межі компетенції керівника Офісу президента.

Суд розгляне справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

У суді нагадали, що у провадженні Окружного адміністративного суду Києва є справа за позовом Ноняка до Кабміну про скасування розпорядження щодо усунення його від виконання повноважень на посаді голови Державної служби України з безпеки на транспорті.

18 липня 2019 року президент Володимир Зеленський повідомив, що 17 липня Ноняка усунули від виконання обов'язків голови Укртрансбезпеки з причини значних недоліків у роботі.

Сам Ноняк заявив, що "не тримається за крісло", але не дозволить "нівелювати результати, яких удалося досягти завдяки злагодженій роботі всієї команди" протягом більше ніж п'ятирічного періоду його керівництва службою, і максимально сприятиме проведенню службової перевірки, оскільки йому нема чого приховувати.