Питання стану здоров'я Насірова Солом'янський суд розгляне в закритому режимі

Здоров'я Насірова будуть обговорювати в закритому режимі
Фото: ЕРА

Захист аргументував своє клопотання тим, що діагноз відстороненого голови ДФС Романа Насірова є "лікарською таємницею".

Суд розгляне питання стану здоров'я відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова в закритому режимі.

Відповідне звернення адвокатів Насірова задовольнив Солом'янський райсуд Києва, повідомляє "Громадське".

"Суд погоджується з певними доводами сторони захисту, коли будуть обговорюватися медичні дані підозрюваного. У цей час засідання буде закритим і представники преси на певний час покидатимуть залу. В інший час засідання буде відкритим", – заявив суддя Тарас Оксюта.

Захист аргументував своє клопотання тим, що діагноз Насірова є "лікарською таємницею".

НАБУ та САП підозрюють Насірова у зловживанні владою та службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України), що завдало шкоди на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він приймав рішення в інтересах позафракційного депутата Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн. 16 березня чиновник вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього 100 млн грн застави, як вимагав суд.

27 квітня суд продовжив запобіжний захід Насірову на два місяці.

28 квітня йому провели тригодинну операцію, під час якої, за словами лікарів, видалили ендокринний орган.

29 травня телеканал "1+1" повідомив, що Насіров звернувся по дозвіл на виїзд до США. За даними ЗМІ, він хотів поїхати туди для лікування папілярного раку щитовидної залози.

30 травня в НАБУ відмовили Насірову в дозволі на виїзд до США. У бюро заявили, що немає гарантій повернення чиновника в Україну після лікування.