Поліція відкрила 95 кримінальних проваджень, пов'язаних із виборчим процесом на позачергових виборах до Ради

Позачергові вибори до Верховної Ради призначено на 21 липня
Фото: ЕРА

Від початку передвиборчої кампанії на позачергових виборах до Верховної Ради в поліцію надійшло 2384 повідомлення про порушення виборчого законодавства, поінформували в Міністерстві внутрішніх справ України.

Від початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 95 кримінальних проваджень, пов'язаних із виборчим процесом, інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ України 8 липня.

"Усього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло 2384 повідомлення про порушення. Крім того, правоохоронці склали 491 адміністративний протокол за фактами порушення у виборчій сфері. Упродовж минулої доби до органів поліції надійшло 102 повідомлення про події, пов'язані з виборчим процесом", – ідеться в релізі.

За даними правоохоронців, найбільше повідомлень про порушення надійшло в Донецькій і Харківській областях, а також у Києві.

Фото: mvs.gov.ua

У міністерстві зазначили, що здебільшого до правоохоронців звертаються щодо інцидентів, пов'язаних із незаконною агітацією – 1675 фактів, підкупом виборців – 198, перешкоджанням здійсненню виборчого права – 60, хуліганством – 56 і пошкодженням майна – 43.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.