Політтехнолога Петрова відправили під домашній арешт

Петрова підозрюють у причетності до секс-скандалу
Фото: Константин Анохин / Facebook

Під домашній арешт політтехнолога Володимира Петрова відправили на два місяці. Його підозрюють у причетності до секс-скандалу за участю силовиків.

Печерський районний суд Києва обрав для політтехнолога Володимира Петрова, якого підозрюють в організації секс-скандалу за участю силовиків, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це повідомила у Facebook журналіст Тетяна Гончарова.

"Володимир Петров: домашній арешт до 28 січня 2019 року. Документи здати", – написала вона.

На відео, опублікованому Гончаровою, суддя зазначив, що домашній арешт – цілодобовий, Петров мусить перебувати вдома в місті Буча Київської області.

Прокуратура просила відправити політтехнолога під варту.

30 листопада Печерський райсуд Києва заарештував блогера Барабошка з альтернативою застави 3 млн грн. Блогер фігурує у справі, за якою політтехнолога Петрова підозрюють в організації секс-скандалу за участю студентки Наталії Бурейко та заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції, чоловіка заступника Держбюро розслідувань Олександра Варченка.

7 листопада 2018 року у Facebook почали поширювати повідомлення Бурейко, де вона скаржилася на погрози з боку Варченка, з яким, за її словами, була знайома віртуально. Співрозмовник, який назвався впливовим співробітником правоохоронних органів, писав, що у разі відмови дівчини від інтиму у неї та її родичів можуть виникнути проблеми.

Варченко заявив, що на його родину почалася інформаційна атака і що хакери створили підроблений акаунт із його фото. Дружина поліцейського, заступник глави Держбюро розслідувань Ольга Варченко, припустила, що справжньою метою провокаторів є вона.

Нацполіція почала перевіряти, чи причетний її співробітник до сексуальних домагань, а прокуратура відкрила кримінальне провадження та передала його до СБУ.

8 листопада на сторінці Бурейко з'явився пост із вибаченнями. "Я не мала жодних підстав уважати, що мені погрожував саме Олександр Варченко, а не хтось інший", – написала вона.

29 листопада видання "Страна" повідомило про затримання Петрова. За даними ЗМІ, у справі фігурують блогери Василь Крутчак і Барабошко, у яких також відбулися обшуки. Бурейко повідомила виданню, що за використання її акаунта у Facebook їй обіцяли заплатити 1500 грн, але грошей вона не отримала.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив про затримання громадянина П. за ч. 2 ст. 163 і ч. 2 ст. 182 КК України. Саме ці статті вказав і адвокат Петрова Клим Веремійчук. Лисенко також додав, що одним із потерпілих у справі є відомий український журналіст. Його прізвища він не назвав.

За інформацією каналу Newsroom в Telegram, який ведуть українські журналісти Тетяна Ніколаєнко та Оксана Денисова, Петров організував скандал "на замовлення кількох впливових чоловіків".

Юрист, експерт антикорупційної групи "Реанімаційний пакет реформ" Олександр Лємєнов у Facebook із посиланням на джерела повідомив, що до організації скандалу можуть бути причетними нардепи від Блоку Петра Порошенка, а "інтересантом" є глава ДБР Роман Труба.

Справу передали до військової прокуратури, що викликає запитання і підозри, заявив заступник голови громадської організації "Всеукраїнська люстрація" Олександр Аронець. Журналіст Сергій Іванов уважає, що при цьому було порушено підслідність.