Полковник ЗСУ заявив, що українські та російські військові і навіть бойовики легко можуть "реінтегруватися". Хомчак призначив службове розслідування

Ноздрачов заявив, що "порозумітися" військовим українцям та росіянам легше, "навіть якщо вони були ворогами"
Скріншот: InfoResist - ИнфоРезист / Youtube

Начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ, полковник Олексій Ноздрачов заявив, що українські та російські військові й навіть бойовики "ДНР" і "ЛНР" здатні швидко "реінтегруватися". У Генеральному штабі ЗСУ заявили, що Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, які виходять за межі його службових обов'язків. Начальник Генштабу Руслан Хомчак призначив службове розслідування.

Начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ, полковник Олексій Ноздрачов заявив, що українські та російські військові й навіть бойовики "ДНР" і "ЛНР" здатні швидко "реінтегруватися", але цьому заважають "праворадикали". Про це він сказав 12 грудня під час круглого столу на тему "Національна стійкість: нові підходи у вирішенні старих проблем", повідомляє Inforesist.

"Питання реінтеграції – це, у першу чергу, питання безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин, які проти нас воювали і продовжують воювати, і навіть ті військові, які є у формуваннях Донецької та Луганської областей, якщо політичне рішення буде прийнято й імплементовано, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що все ж таки, окрім національної ідеї, існують і військові традиції", – заявив Ноздрачов.

На його думку, "порозумітися" військовим українцям та росіянам легше, "навіть якщо вони були ворогами".

"Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються. Не будемо вдаватися в деталі. Беремо загальну картинку: праворадикалізм зараз випущений безконтрольно, і немає, окрім спеціальних служб, державної політики щодо реінтеграції саме цих ветеранів, а іноді не завжди ветеранів, а іноді не завжди людей, які піклуються про безпеку держави, до державної політики і реінтеграції до ініціатив", – додав Ноздрачов.

Полковник також заявив, що "ми зможемо вдало реінтегрувати Донецьку та Луганську області, якщо сильне українське суспільство займеться реінтеграцією іншої частини суспільства".

Відео: InfoResist - ИнфоРезист / Youtube

За кілька годин у Facebook Ноздрачов зазначив, що висловлював особисті думки.

У Генеральному штабі ЗСУ заявили, що Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, які виходять за межі його службових обов'язків.

"Оціночні суб’єктивні судження, у тому числі політичного характеру, що висловлені сьогодні, 12 грудня, полковником Олексієм Ноздрачовим під час круглого столу в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ", – не є позицією Генерального штабу та Збройних сил України", – ідеться в повідомленні.

Начальник Генштабу Руслан Хомчак призначив службове розслідування.

Полковник Олексій Ноздрачов у період боїв за Донецький аеропорт, узимку 2014–2015 років, перебував на окупованій території як офіцер української сторони Спільного центру контролю і координації.