Порошенко: 62% українців підтримують святкування Дня захисника України 14 жовтня

Порошенко: Упевнений, щороку довіра до армії і далі зростатиме
Фото: president.gov.ua

За словами президента України Петра Порошенка, цифра 62% тих, хто підтримує святкування Дня захисника 14 жовтня, є високим показником довіри до української армії.

За даними опитування громадської думки, тільки 62% українців підтримують святкування Дня захисника України 14 жовтня. Про це президент України Петро Порошенко заявив на навчаннях "Чисте небо 2018" у Хмельницькій області 11 жовтня, повідомляють на сайті глави держави.

"На перший погляд, не так багато, як треба було б. Але ж не забуваймо, що ця дата в нашому офіційному календарі з'явилася лише чотири роки тому. Тому насправді цифру слід вважати високим показником довіри людей до української армії – Збройних сил України. Упевнений, щороку вона і далі зростатиме", – сказав президент.

День захисника України – державне свято, яке відзначають 14 жовтня, на Покрову. Його встановлено у 2014 році, із 2015 року цей день є неробочим. До цього на Покрову традиційно святкували День українського козацтва. Також 14 жовтня 1942 року було засновано Українську повстанську армію. 9 квітня 2015 року Верховна Рада України визнала членів УПА борцями за незалежність України.

24 серпня 2014 року, у День Незалежності України, Порошенко заявляв, що "Україна ніколи більше не святкуватиме День захисника Вітчизни за військовим календарем сусідньої держави".