Порошенко: Ми зафіксуємо на папері проекти можливих рішень нормандських переговорів. Можливо, вони матимуть назву "формула Макрона"

Порошенко: Мені дуже імпонує підхід Макрона, орієнтований на результат
Фото: EPA

Президент України Петро Порошенко заявив, що після зустрічі із французьким президентом Еммануелем Макроном у нього з'явилося більше оптимізму щодо вирішення ситуації на сході України.

Президент України Петро Порошенко на прес-конференції в Парижі заявив, що йому імпонує позиція французького колеги Еммануеля Макрона щодо переговорів з урегулювання ситуації на сході України. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Після нашої зустрічі у мене з'явилося більше оптимізму. Мені дуже імпонує підхід пана президента, орієнтований на результат – конкретний, практичний, без зайвих розмов. І наша домовленість, що ми зафіксуємо на папері проекти можливих рішень нормандського формату (можливо, вони матимуть назву "формула Макрона"). Ми зможемо пред'явити суспільству план принесення миру і деокупації сходу України", – заявив Порошенко.

29 травня Макрон за підсумками зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним заявив про необхідність проведення переговорів "Нормандської четвірки" якомога швидше.

Сьогодні Макрон сказав, що лідери "Нормандської четвірки" можуть зустрітися наприкінці червня або на початку липня.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії.

Глави держав нормандського формату зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні. Тоді сторони домовилися затвердити основу дорожньої карти з реалізації Мінських угод.