Порошенко обговорив із делегацією політико-безпекового комітету ЄС долю українських політв'язнів, анексію Криму і війну на Донбасі

Делегація комітету прибула в Київ на запрошення Порошенка
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко в Києві зустрівся із делегацією політико-безпекового комітету Європейського союзу.

Під час зустрічі з делегацією політико-безпекового комітету Європейського союзу президент України Петро Порошенко обговорив ситуацію із безпекою у зоні проведення операції Об'єднаних сил, результати нещодавньої зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі, стан виконання Мінських домовленостей, а також перспективи розгортання миротворчої місії ООН в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Адміністрації Президента України.

"Президент України значну увагу присвятив ситуації в окупованому Криму, зокрема в контексті будівництва Росією мосту і блокування частини Азовського моря для українських суден, звільненню українських заручників та політичних в'язнів", – ідеться в повідомленні.

Порошенко наголосив на важливість продовження антиросійських санкцій.

Сторони говорили про поглиблення співробітництва між Україною та ЄС у сфері спільної зовнішньої політики та політики безпеки.

Представники ЄС підтвердили свою підтримку України в її європейських прагненнях та боротьбі за свою територіальну цілісність.

Делегація комітету прибула в Київ на запрошення Порошенка.