Представник Зеленського в Раді Стефанчук: Для формування "Слуги народу" ми будемо використовувати нетрадиційну матрицю

Стефанчук: Перша п'ятірка у списках партії буде формуватися за представницькими принципами
Фото: president.gov.ua

За словами представника президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслана Стефанчука, першої п'ятірки у списках партії "Слуга народу" поки не обговорювали.

Для формування партії "Слуга народу" команда президента України Володимира Зеленського буде використовувати "нетрадиційну матрицю", заявив у інтерв'ю LB.ua, опублікованому 22 травня, представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Відповідаючи на запитання, якою зараз є партія і скільки в ній членів і осередків, Стефанчук сказав: "У нас трішки інший підхід буде – ми будемо використовувати для формування партії нетрадиційну матрицю".

"Станом на зараз робоча версія включає застосування IT-технологій для людей, які хочуть долучитися до команди... Питання першої п'ятірки і першого місця поки не обговорювалося", – розповів Стефанчук.

Він додав, що перша п'ятірка у списках "буде формуватися за представницькими принципами, а далі буде впливати і комплексний відбір".

На запитання, чи розуміє він, що в списках можуть з'явитися люди бізнесмена Ігоря Коломойського, Стефанчук відповів: "Я усвідомлюю, що такі ризики є, але це питання, над яким ми будемо думати".

"Ми сповідуємо принципи прозорості й будемо вдячні, якщо ви, представники ЗМІ, скажете нам про запобіжники, які дозволять не втратити рівень народної довіри", – зазначив представник президента в Раді.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. За словами президента, юридичною підставою для розпуску нинішнього складу Ради є відсутність із 2016 року коаліції.

23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня 2019 року набув чинності.

Згідно з опитуванням, яке провела із 16-го до 21 травня Соціологічна група "Рейтинг", у Верховну Раду проходять партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", Блок Петра Порошенка, "Батьківщина" Юлії Тимошенко та "Сила і честь" екс-голови Служби безпеки України, колишнього начальника Головного управління військової розвідки Міноборони Ігоря Смешка. За партію "Слуга народу" віддала б свої голоси більшість (43,8%) респондентів, які мають намір голосувати і визначилися з вибором.