Профільний комітет Ради розглянув 94% правок до "антиколомойського" законопроєкту – нардеп

Железняк повідомив, що комітету залишилося розглянути приблизно тисячу поправок
Фото: goloszmin.org

Фінансовий комітет Верховної Ради 27 квітня продовжить розгляд поправок до законопроєкту, який унеможливить повернення націоналізованих банків колишнім власникам (зокрема "ПриватБанку" – бізнесмену Ігореві Коломойському). Нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк заявив, що комітету залишилося розглянути приблизно тисячу поправок.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув 94% поправок, поданих до другого читання законопроєкту №2571-д "Про удосконалення деяких механізмів банківської діяльності" (так званий антиколомойський законопроєкт). Про це 23 квітня у Facebook повідомив перший заступник голови комітету, нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Сьогодні дуже ефективно попрацювали над банківським законопроєктом. 94% вже пройдено, зупинилися на 15 631 правці. Залишилося лише вісім абзаців", – зазначив депутат.

Він додав, що комітет продовжить розгляд поправок о 10.00 27 квітня.

Законопроєкт у першому читанні ухвалили 30 березня. Серед іншого документ унеможливить повернення "ПриватБанку", націоналізованого 2016 року, бізнесмену Ігореві Коломойському, який намагається оскаржити націоналізацію в судах.

Ухвалення цього законопроєкту, поряд із відкриттям ринку землі, – головні вимоги Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

Перед голосуванням депутати мають розглянути всі поправки: спочатку в комітеті, а потім і в сесійній залі. Усього їх понад 16 тисяч.

Коломойський визнавав, що йому не вигідно, щоб документ ухвалили, він називав законопроєкт "антиукраїнським".