Програма "Доступні кредити 5–7–9%" розрахована на п'ять років, але в майбутньому її може бути розширено – Зеленський

Зеленський підкреслив, що Україні потрібні нові робочі місця
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сказав, що розвиток державної програми державної підтримки малого та середнього підприємництва "Доступні кредити 579%" залежатиме від кількості клієнтів.

Програма фінансової державної підтримки малого та середнього підприємництва "Доступні кредити 579%" розрахована на п'ять років. Про це 4 лютого заявив президент України Володимир Зеленський під час відвідування головного офісу "Укргазбанку", де ознайомився з початком роботи цієї програми, повідомляє його пресслужба.

"579% – це не на місяць, не на рік, а на п'ять років. П'ять років працюватиме програма. А потім побачимо: залежно від кількості клієнтів будемо розширювати програму", – сказав президент.

Зеленський додав, що Україні потрібні нові робочі місця.

12 грудня 2019 року Зеленський подав до Ради як невідкладний законопроєкт №2589 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік" щодо Фонду розвитку підприємництва". 14 січня 2020 року парламент ухвалив проєкт закону в цілому.

21 січня Зеленський підписав закон, який передбачає виділення 2 млрд грн на бюджетну програму. 23 січня документ набув чинності.

24 січня Кабінет Міністрів України схвалив старт програми доступних кредитів для малого бізнесу з 1 лютого 2020 року.

4 лютого уряд оголосив про старт держпрограми дешевих кредитів для бізнесу. Держава компенсовуватиме частину кредитної ставки, щоб бізнесмен міг одержати інвестиційний кредит під 5%, 7% або 9%. Ставка залежить від кількості робочих місць, які створює підприємець. Поки кредити під 5–9% готові видавати три державні банки: "ПриватБанк", "Укргазбанк" і "Ощадбанк".