Рада сьогодні збереться ще на одне позачергове засідання, на ньому виступить Зеленський

На порядок денний Ради винесено чотири питання
Фото: Слуга Народу / Facebook

Верховна Рада України збереться на позачергове засідання на вимогу президента України Володимира Зеленського.

Спікер парламенту Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради на 16.30 30 березня. Відповідне розпорядження опублікували на сайті ВР.

Зазначено, що засідання відбудеться на вимогу президента України Володимира Зеленського.

На порядок денний винесено чотири питання:

  • про призначення Максима Степанова міністром охорони здоров'я;
  • про призначення Сергія Марченка міністром фінансів;
  • проєкти законів, подані як альтернативні до проєкту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань функціонування банківської системи (№2571);
  • проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10).

Сьогодні на попередньому позачерговому засіданні Верховної Ради України забракло голосів для призначення Марченка міністром фінансів, а Степанова – міністром охорони здоров'я.

Пізніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повторно вніс проєкти постанов №3289 і №3290 про призначення Марченка і Степанова.

На засіданні виступить Зеленський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ухвалення законопроєктів про банки і ринок землі є умовою Міжнародного валютного фонду для надання Україні допомоги в межах нової програми співпраці. Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва зазначала, що ухвалення цих документів "дасть змогу швидко просунутися вперед, доопрацювавши параметри нової угоди із ширшим доступом, ніж передбачали раніше".

За словами Зеленського, протягом двох тижнів після ухвалення законів Україна може отримати $1,5–2 млрд, а загальну суму допомоги збільшено до $8 млрд. З огляду на допомогу від Світового банку та інших донорів Україна може розраховувати на $10 млрд.