Деякі депутати та ЗМІ повідомили про відставку Рябошапки. Генпрокурор спростовує

Рябошапка: Я та заступники генерального прокурора на місці, виконуємо свої обов'язки
Фото: president.gov.ua

За інформацією "Страны", генпрокурор Руслан Рябошапка та його заступники вирішили піти у відставку після зустрічі на Банковій. В Офісі генпрокурора заявили, що інформація про кадрові перестанови у відомстві не відповідає дійсності.

18 лютого у ЗМІ з'явилася інформація, що генеральний прокурор України Руслан Рябошапка йде у відставку. Він це спростовує.

Про звільнення Рябошапки з посади, зокрема, поінформував Telegram-канал видання "Страна" "Политика Страны".

"Як повідомили "Стране" джерела в Генпрокуратурі, учора генпрокурор Рябошапка повернувся із зустрічі на Банковій і повідомив близькому колу співробітників, що і він сам, і всі його заступники найближчим часом підуть у відставку", – ідеться в повідомленні.

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський написав у Telegram, що Рябошапка провів зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, на якій останній заявив про незадовільну роботу генпрокурора. Приводом для розмови став лист Рябошапки до парламенту з вимогою не голосувати за президентський законопроєкт про "злодіїв у законі".

"Під час зустрічі Зеленський згадав Рябошапці провальну роботу у справах [п'ятого президента України Петра] Порошенка, а також – за моїми відомостями – надав докази продажу оточенням генпрокурора низки кримінальних справ. Після чого Рябошапка занепав духом і провів зустріч зі своїм найближчим оточенням, де повідомив про звільнення та попросив усіх зачистити хвости", – додав депутат.

Виключений із фракції "Слуга народу" Антон Поляков також підтвердив у Telegram інформацію про відставку Рябошапки.

"За пів року свавілля, псевдореформ, розпродажу справ і договірняків у Генпрокуратурі Рябошапка вирішив утекти, відчувши, що справа запахла смаженим? Пропоную президенту спочатку провести аудит його "діяльності" і потім притягнути до відповідальності. Це вам не якийсь Ситник-корупціонер. Усі справи, які протягом пів року успішно розвалював Рябошапка, тягнуть на мільярди гривень. Ще незрозуміло, чи не зникли з Генпрокуратури після його "роботи" ключові документи з топсправ", – написав він.

В Офісі генпрокурора заявили у Facebook, що інформація про кадрові перестанови у відомстві не відповідає дійсності.

"Це інформаційна провокація та чергова атака проти реформи прокуратури, свідчення того, що ми не є зручними. Я та заступники генерального прокурора на місці, виконуємо свої обов'язки", – повідомив Рябошапка.

Зеленський призначив Рябошапку главою Генеральної прокуратури України 29 серпня 2019 року. 2 січня 2020 року в Україні замість ГПУ запрацював Офіс генпрокурора, його очолює Рябошапка.